Hanyagság csodálatos élete

Friss topikok

Okoskodok:P

2008.12.14. 00:27 | hanyagság | 6 komment

Jeah...

Ha durván őszinte vagyok, hát akkor úgy tűnik, szkeptikusok "hadával"  (nem mással, mint magammal) kell megküzdenem (szegény kis Donkihóte). De megéri. Mit ér a belső biztonság, bizonyosság, ha az első szellőre megrogyik? Miközben az is igaz, hogy nyilván nem lehet mereven ragaszkodni álláspontokhoz változó körülmények között. De hát nehéz az élet.

Két kontroll van, az egyik a külvilág, amit megtestesít minden, ami körülvesz: család, barátok, kollegák, helyzetek... és van a belső kontroll: az érzéseim. Ezzel reagálok a külvilágra. A döntést (hogy hogyan tovább, mert valójában minden pillanatban ez a kérdés) pedig ez alapján hozom meg. Én. És azért én, mert a következményeket is én viselem. Kétségtelenül. És nem a külvilág. Illetve természetesen az is, de ez már a felelősség és bűntudat kérdése. Azaz, végül ez is visszahat rám.

Ha hazudok magamnak, akkor fájást fogok érezni, mert a valóság és az én hazugságom között ÉREZNI fogom a távolságot. Természetesen jó hazudozó vagyok, és az istennek se értem a fájdalom okát. Akkor vagy rászokok arra, hogy jó, ha fáj, és megtanulok együttélni vele. Vagy nem akarok vele együttélni, és meghalok. Ha sem fájni, sem meghalni nem akarok, akkor elkezdek utánajárni a dolognak. Lehet, hogy elindulok kifelé, megkeresni, hogy ki vágott fejbe. Találok is valakit, és én is jól fejbe vágom. Ettől persze nem múlik el a fájdalom. Ha pedig spirituálisan kicsit képzett vagyok vagy az ösztöneim erre hajtanak, akkor elmélyülök magamban és ott keresek. És keresem a hazugságot. Ha szerencsém van és ügyes is vagyok, akkor megtalálom. És helyettesítem egy másikkal. Az algoritmus szerint még még mindig fáj, hiszen visszajutottam az elejére. De teszem azt, megtalálom és jól szembenézek vele. A félelem foka nagyjából megmutatja, hogy éppen hol járok az úton. Ott van szembe és akkor én azt mondom neki, hogy te egy hazugság vagy. Ez az igazság. És akkor elmúlik a fájás. Helyette béke és nyugalom van. És öröm. Mert élni jó.

Én azt hiszem, hogy ez valahogy így van. Ezért hiszek az érzésben, a fájdalomban, a félelemben, mint útjelzőkban. Hiszek az őszinteségben, az igazságban, mint gyógyászati segédeszközökben. És hiszek a békében, a nyugalomban és legfőképpen az örömben, mint követendő célban.

Olyan egyszerű nem? Csak valamiért kicsit olyan mereven hangzik. Mintha valami mérnők írta volna. Nem is értem.

Vazze.

Kifelejtettem a legfontosabbat.

Hiszek a szeretetben. Az elfogadásban, a megértésben.

Hát akkor nincs más hátra, éljek ezek szerint:)))) :PPPPPP

Hiteles? Mennyire hiteles?

Hit-eles, azt jelentheti, hogy a hite szerint él, nem?

Hát megpróbálok. Mert tudom, hogy ha nem, olyankor mindenféle kellemetlen bogarak rohangálnak bennem föl, s alá. Neeeem szereteeeem a bogarakat. A lepkékről nem is beszélve...

Úristen! Ezt Jil magára veszi... Jézusmária... Ezt másnap teszem hozzá, mert mikor írtam, annyira nem tűnt föl. Különben is, Jil választotta magát lepkének. És akkor, mikor már tudta, hogy én félek tőlük. Miért is?

A bejegyzés trackback címe:

https://hanyagsag.blog.hu/api/trackback/id/tr10821597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hanyagság 2008.12.14. 00:52:28

Ezt most mire véljem?
Pl. baráti mosolynak :))))))

nyunyika 2008.12.14. 10:31:41

Mindenkepp!!!!! elegedett, barati mosolynak......mert mig en azt irtam neked felve a masikhoz, te meg ezt irtad ide, s vannak tartalmi atfedesek....tehat :::))))))

oleles

Jilsander 2008.12.14. 17:14:31

Jil nem veszi magára a lepkés beszólást...mert tudja h te nem szereted a lepkéket. Mégis lepke lett...mert bevállalós fasza csaj...érted xD és hát....szoktam mondani itt élünk a földön...ez a realitás. Gyakran mondod h én erőszakos vagyok mint anyád xD Halkan kérdezem...te vajon mi vagy...ha nem vagy képes felfogni, elfogadni és továbblépni azon a tényen, hogy valakinek nem kellesz és pont. Úgy, ahogy te akarod NEM. Namost akkor ki az erőszakos? He? Hogy te azért még...és még és méég.....ÁLLJ! Elég volt bébi. Miért keresel fogást magadon? Miért nem hagyod békén magadat? MIért nem érted meg végre, hogyha szar a varrógép nem tudsz vele szépet varrni? Ne válassz szar varrógépet!!!!! Ahogy olyan kutyát se...akit sokat bántottak, ezért FÉL és ezért SUNYI és ezért valszeg meg fog harapni egyszer. HARAP mert fél. TE nem állatorvos és idomár vagy...te társat, barátot akarsz egy kutya személyében. Szóval keress egy egészséges lelkületű kutyust...a lelki sérülteket meg gondozzák az önkéntesek....SZERINTEM....és pusztán szeretetből....mert egy kibaszott értékes jó nő vagy....jó anya...háziasszony és a többi. Vennéd már észre baszki.

hanyagság 2008.12.14. 17:37:12

Észrevettem. Nincsenek önértékelési zavaraim. Szívesen meg is hallgatlak, értem is a véleményed.
De most akkor el vagyok tiltva Árpitól? 8-(
Ugye Te sem gondolod komolyan.
Miért gondolod azt, hogy én attól leértékelem magam, hogy nem kellek valakinek? Mert az emberek így szokták? Én nem. Annyi embernek nem kellettem már, hogy ennyi erővel csótány is lehetnék az üzemikonyhán.

Jilsander 2008.12.15. 13:04:33

Hinyi....ezt kaptam ma a Sabitóóól, kommentként a hites bejegyzéshez...xD

CasiNO (Lük, 2008. 12. 15. 12:40)
Tiszta kaszinó....kerék, meg mi más...de nem fáj, szóval nyerésben vagytok...
Hinyi szereti Julist, Julis viszont viszontszereti Hinyit....
www.youtube.com/watch?v=NNC0kIzM1Fo
...tecCik! :)

Címkék: hazugság hit
süti beállítások módosítása